Per commemorar el 40è aniversari de la creació del laboratori Phonos de música electrocústica, aquest dimarts, a les 19.30 h, l’Arts Santa Mònica acull una taula rodona amb membres fundadors, professors, compositors, artistes i investigadors. El col·loqui versarà sobre l’evolució de la música electrònica en els darrers 40 anys i el paper que hi ha tingut Phonos.

En la taula participen els membres del patronat, els compositors Josep M. Mestres Quadreny, president del patronat; Gabriel Brncic, exdirector pedagògic i artístic; Josep Manel Berenguer, exdirector de recerca; Andrés Lewin-Richter, secretari del patronat, i l’investigador Sergi Jordà, del Grup de Recerca en Tecnologia Musical. Completa la taula Magda Polo, professora titular de la Universitat de Barcelona, i Francesc Prat com a moderador. Posteriorment, a les 21 h, la sessió es clourà amb un concert de percussió i electrònica.

Dins les activitats programades per commemorar els 40 anys de Phonos també hi haurà una exposició al Museu de la Música (del 18 de desembre al 28 de juny), en el marc de la qual es faran tot un seguit d’activitats paral·leles. 

Phonos va ser creat a Barcelona el 1974 per Mestres Quadreny, Lewin-Richter i Lluís Callejo. Vint anys més tard, la fundació va establir un contracte de col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra en virtut del qual es va incorporar a Phonos Xavier Serra, director del grup de recerca en Tecnologia Musical (MTG) del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC). L’MTG aviat va esdevenir un grup de recerca important, amb creacions destacades en l’àmbit musical com la del Reactable.

Actualment, Phonos continua treballant en la promoció de la música amb l’ús d’eines tecnològiques, apropant el món artístic a la recerca, amb el mateix esperit amb què va néixer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram