El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts i la Direcció General de Joventut han iniciat una col·laboració per conèixer la participació cultural de les persones joves i per estimular la creació de noves perspectives i eines per afavorir-ne l’augment. Per contribuir al debat sobre les polítiques culturals adreçades als joves, ambdues institucions organitzen la jornada Repensar la cultura. Com afavorir la participació cultural de les persones joves. La trobada se celebrarà dimecres 2 de novembre, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), de 9 a 14 h.

L’objectiu de la jornada és donar a conèixer l’estat de la qüestió de la participació cultural de les persones joves, reflexionar sobre les necessitats d’intervenció en les polítiques culturals i proporcionar instruments que afavoreixin una participació inclusiva.

La jornada s’inicia amb la presentació de l’estudi La participació cultural de la joventut catalana 2001-2015 (9.30 h), a càrrec d’Antonio Ariño, vicerector de cultura i igualtat de la Universitat de València i coautor del treball amb Ramon Llopis. L’estudi identifica els diferents perfils de participació cultural entre la joventut, els principals obstacles perquè sigui més generalitzada i alguns instruments per aconseguir-ho. 

Posteriorment s’ha programat la taula rodona Obstacles i incentius per a la participació cultural de la joventut (11.30 h), amb la participació d’Iván Morales, actor, director, dramaturg, guionista i membre de la companyia de teatre Prisamata; Caterina Almirall, comissària d’art contemporani, i Fito Conesa, artista visual i director del projecte 1418 impulsat pel MACBA i el CCCB.

En acabat, es presentaran tres ponències sota el títol conjunt Repensar la cultura. Com estimular la inclusió de les diferents persones joves en la participació cultural (12.45 h), a càrrec de Pep Montes, gestor cultural i especialista en joventut (Repensar la relació entre joventut i cultura des dels ajuntaments); Marcos García, gestor cultural a Medialab-Prado (Repensar les intervencions culturals dirigides a la joventut des de la perspectiva d’un equipament de titularitat pública), i l’artista Marta Ricart (Repensar la promoció de la producció cultural juvenil tenint en compte la diversitat territorial).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram