El Departament de Cultura organitza el simposi La cultura que ve, el qual té per objectiu debatre sobre el futur de la cultura catalana i el seu espai en el món. Les jornades se celebren dijous a la tarda i divendres al matí a la Fundació Joan Miró.

El simposi consta de quatre eixos, dos per dia:

  • Cultura i empreses creatives (dijous, 16.30 h). Es reflexionarà sobre quin és el potencial de les arts per generar organitzacions i empreses rendibles social i econòmicament. Hi participen Ricard Robles, codirector del festival Sónar; Mercedes Basso, directora general de la Fundació Arte y Mecenazgo; Julius Wiedemann, director editorial de Taschen, i Adrián Guerra, conseller delegat de Nostromo Films. Modera Jordi Sellas, consultor d’estratègia i innovació en cultura i mitjans de comunicació.
  • La dimensió social de la cultura (dijous, 18.30 h). Es debatrà sobre quin pot ser el rol de la cultura com a eina de millora de la societat davant el seu paper predominant com a bé de consum. Amb la filòsofa Marie-José Mondzain, directora de recerca del Centre Nacional de Recerca Científica de França (CNRS); el fotògraf Marc Pataut, professor de l’Escola de Belles Arts de París, i Gaëtane Verna, directora de la galeria The Power Plant de Toronto. Modera Marta Gili, directora de la Galeria Nacional del Jeu de Paume de Paris.
  • Cultura i tradició (divendres, 10.30 h). S’aprofundirà en el fet que una creació cultural s’explica en el seu temps, però també en la relació amb tot allò que s’ha dit, s’ha pensat i s’ha expressat abans. Participen el poeta i crític literari, Sam Abrams; la catedràtica de Geografia Humana de la Universitat Autònoma de Barcelona, Anna Cabré, i el cineasta Albert Serra. Modera Vicenç Villatoro, director del CCCB.
  • Com ens veu el món des de fora (divendres, 12.30 h). Es farà una reflexió sobre la identitat i el relat de les institucions. Participaran en el debat Mari Paz Balibrea, catedràtica de Literatura Moderna i Estudis Culturals de la Birkbeck University de Londres, i João Fernandes, subdirector artístic del Museu Reina Sofia, amb moderació de Manuel Borja-Villel, director del Reina Sofia, i amb intervenció especial de Michael Mason, director de l’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram