L’Institut del Teatre acull de dimecres a divendres el seminari El teatre independent a Espanya: 1962-1980, en què es presentarà una visió global d’un període durant el qual van sorgir nombroses companyies, trobades i festivals. 

Les jornades abordaran un fenomen protagonitzat per uns grups vinculats entre si pel seu rebuig frontal al franquisme i per la proximitat a l’escena alternativa internacional, i que van renovar l’escena teatral de l’Estat des de la cultura popular, les aules universitàries, els circuits alternatius i la itinerància com a forma de representació.

El seminari compta amb la participació d’estudiosos de l’època i també d’alguns dels seus protagonistes, com Montse Amenós, Joan Baixas, Hermann Bonnín, Joan Ollé, Manel Pousa, Frederic Roda, Glòria Rognoni, Rodolf Sirera o l’ara diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé.

A més, al Teatre Estudi de l’Institut es poden veure les entrevistes realitzades en el marc del projecte amb Anna Rosa Cisquella, Josep Anton Codina, Joan Font, Joan Maria Gual, Lluís Pasqual i Mercedes Sampietro.

El teatre independent a Espanya: 1962-1980 és un projecte de recerca històrica i documental, de tres anys de durada, en el qual participen el Museu Reina Sofía, el Centre de Documentació Teatral de l’INAEM, el Museu Nacional del Teatre d’Almagro, el Centre de Documentació de las Arts Escèniques d’Andalusia, i l’Institut del Teatre.

El novembre de 2015 ja es va realitzar un primer seminari sobre el fenomen al Reina Sofia, i el 2017 es programaran activitats a Sevilla. De cara al 2018 s’està plantejant la possibilitat de realitzar una exposició itinerant. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram