L’Institut Català de les Dones i l’Observatori Cultural de Gènere impulsen el Projecte d’intervenció en els equipaments públics culturals per a la integració de la perspectiva de gènere, el qual es desenvoluparà duran els propers mesos en una cinquantena d’equipaments participats per la Generalitat, escollits per la seva representativitat en una àrea cultura i amb criteris d’equilibri territorial.

“Es tracta d’una intervenció amable que servirà a cada centre cultural de diagnòstic, però també de definició dels reptes i les actuacions a emprendre pel que fa a normalitzar la participació i aportacions de les dones a tots els nivells. Aquesta mirada s’ha de posar tant sobre la programació, com en l’anàlisi dels públics, l’equip de treball, la comunicació, etc.”, va explicar aquest dimarts la directora de l’OCG, M. Àngels Cabré, en la presentació del projecte.

L’objectiu de la iniciativa és “ser un suport per als equipaments culturals per avançar en el compliment de Llei 17/2015 d’igualtat efectiva de dones i homes que determina que cal fer visible l’experiència de les dones i promoure la igualtat en tots els àmbits i nivells de la creació i gestió cultural”, va assenyalar la presidenta de l’ICB, Núria Balada. “Cal fer justícia al talent femení i acabar amb la seva infrarepresentació”, remarcava.

La intervenció s’inicia amb l’anàlisi de les respostes de les persones responsables de cada centre a un qüestionari sobre el desenvolupament dels assumptes que determina la normativa catalana d’igualtat, i continuarà amb sessions de treball presencials.

Les conclusions del projecte es presentaran a finals d’aquest any o inicis de 2019, i han de servir de diagnòstic de la implementació de la Llei d’igualtat en el sector de la cultura i per a la presa de decisió sobre les mesures a emprendre.

Aquest dimarts es va celebrar una primera taula de treball i debat del projecte amb la participació de Nora Ancarol, artista visual, gestora cultural i presidenta de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya; Anna Caballé, presidenta de Clásicas y Modernas-Associació per a la Igualtat de Gènere en la Cultura; la cineasta Judith Colell; Ione Hermosa, gerent de la Central del Circ; Adriana Partal, investigadora sobre polítiques culturals i gestora cultural a l’ICUB; Jaume Reus, exdirector del centre Arts Santa Mònica; Valentí Roma, director de La Virreina; Anna Villarroya, investigadora en polítiques de gènere, i Carmen Zapata, programadora musical i presidenta de MIM-Dones de la Indústria de la Música.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram