Aquest mes de setembre es va posar en marxa Apropa Cultura, un programa socioeducatiu que té per objectiu afavorir la igualtat d’oportunitats i la inclusió social de les persones en risc d’exclusió social facilitant el seu accés, a un preu reduït de 3 euros, a espectacles de música, teatre i dansa de la programació habitual de L’Auditori, el TNC, el Teatre Lliure i el Mercat de les Flors.

L’origen del projecte, presentat oficialment aquest dijous, és el programa L’auditori Apropa, al qual, després de quatre anys, s’han inscrit 659 centres socials i ha comptat amb la participació de 22.000 persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial, drogodepenents o sense sostre, entre d’altres. Ara, Apropa Cultura pretén ampliar l’oferta amb altres arts escèniques.

El programa resta obert a la participació d’altres equipaments culturals d’arreu Catalunya que vulguin col·laborar i oferir la seva programació al sector social del seu entorn.

Apropa Cultura s’adreça a centres i entitats de l’àmbit social, associacions, institucions i centres que treballen amb persones sense recursos i amb dificultats d’integració social i altres associacions de l’àmbit social i/o de la salut.

La presentació del programa la van realitzar el secretari general de Cultura de la Generalitat, Lluís Noguera; la directora de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Carolina Homar; el tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania de Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà; la diputada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, i el director general de L’Auditori, Joan Oller.

Durant l’acte, Carolina Homar va insistir en la necessitat de continuar invertint en programes com Apropa Cultura, tot i la crisi econòmica actual. “L’ICASS ha doblat la seva aportació econòmica al programa perquè no només hem de cobrir les necessitats més bàsiques de les persones, també hem de continuar avançant en nous reptes i nous objectius”, va remarcar.

Per la seva part, Lluís Noguera va assegurar que “escoltant les declaracions dels centres, de les entitats col·laboradores, i dels usuaris, des del món de la cultura ens podem sentir més útils que mai, ja que demostra que aquesta és un component viu en l’educació de les persones”. El secretari general de Cultura va afegir que el programa és “un exemple de bones pràctiques i se suma a la revolució dels nous drets, entre els quals hi ha la cultura”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram