El Consell de Treball, Econòmic i Social (CTESC), òrgan consultiu i d’assessorament del Govern, no està d’acord amb la creació d’un tribut per a les operadores de telecomunicacions per finançar el cinema i l’audiovisual català. En un dictamen fet públic aquest dilluns, el CTESC es mostra d’acord amb establir mesures per fomentar la indústria audiovisual i la difusió de la cultura digital, però considera que “no hauria de ser” mitjançant l’establiment de noves figures impositives, ja que al seu parer “pot afectar la competitivitat de les activitats econòmiques”.

Més concretament, el Consell “no comparteix la creació d’un impost a un determinat sector d’activitat per nodrir els fons que es destinaran a altres sectors d’activitat”. A més, assegura que, malgrat l’Avantprojecte assegura que l’impost no es repercutirà en el contribuent, podria ser que les ‘telecos’ podrien fer-ho incrementant els preus als consumidors o als productors de continguts.

Finalment, el CTESC considera que la normativa “hauria d’establir els criteris generals pel que fa a la distribució de la recaptació de l’impost entre els fons creats per la Llei del cinema i el Fons de foment per a la difusió cultural”.

La patronal aplaudeix la resolució

El dictamen, elaborat a petició del Departament de Cultura com a pas previ de l’aprovació de l’Avantprojecte al Parlament, ha estat ben rebut per la patronal AMETIC (Associació d’Empreses d’Electrònica, Tecnologies de la Informació, Telecomunicacions i Continguts Digitals). En un comunicat, es felicita per coincidir amb l’apreciació del CTESC de no trobar justificada la creació d’un impost que considera “arbitrari”

AMETIC ha assegurat que la pressió fiscal en el mercat de les comunicacions electròniques és la més elevada de tots els sectors econòmics, i ha advertit que si s’acaba implementant la taxa “pot acabar afectant els serveis de telecomunicacions a Catalunya i els seus usuaris”. Finalment, ha reiterat que, en cas de posar-se en marxa l’impost, les empreses iniciaran les accions legals necessàries per aturar la normativa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram