La Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona inicia el Cicle Confluències, concebut com un espai de trobada, reflexió i interconnexió dels museus amb altres disciplines, àrees de coneixement o àmbits d’acció no estricament museístics per compartir idees i posar de relleu les connexions existents. La iniciativa persegueix contribuir a enriquir i generar noves concepcions de la pràctica museològica i el paper dels museus en una societat canviant.

La presentació del cicle i la primera confluència se celebra aquest dimarts al matí a l’Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. David Bueno, doctor en Biologia, professor de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del Desenvolupament de la Universitat de Barcelona, director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1ST i divulgador científic, oferirà una conferència sobre neurociència i la seva relació amb el comportament humà, l’aprenentatge, la cultura i l’educació.

Posteriorment s’establirà un diàleg amb Xavier Roigé, doctor en Antropologia Social i Cultural, professor titular de la UB, per identificar connexions entre la neurociència i la museologia, i de quina manera l’activitat generada als museus (educativa, de gaudi, de socialització, de crítica…) pot influir en el nostre cervell, en el nostre comportament, i ens fa re-evolucionar.