Imatge del segon capítol, ‘L’ADN de la terra’ (foto: CCMA).

TV3 estrena dijous a la nit El teorema del mico, una sèrie de falsos documentals que en cada episodi plantegen una història a mig camí entre la crítica, la ironia, la ficció i la realitat amb la voluntat de despertar “cert sentit crític” dels espectadors.

La producció parteix de la premissa que vivim en una societat constantment bombardejada d’informació, no tota certa, i que encara disposem de poques eines per discernir el que és veritat del que són fake news.

En aquesta línia, TV3 assenyala que l’espectador d’un documental suposa per apriorisme que l’equip que l’ha fet no ha manipulat ni modificat les situacions que ha gravat i, per tant, li concedeix sempre un alt grau de veracitat. I llança la pregunta: si podem creure el que ens mostra un documental de ficció, què podem arribar a acceptar com a cert?

El teorema del mico és una producció de TV3 produïda per La Kaseta Ideas Factory, sorgida de la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors (inicialment per al 33) impulsada per la CCMA i l’Institut Català d’Empreses Culturals. La sèrie consta de nou episodis que compten amb la participació de cares visibles del panorama mediàtic i artístic.

Aquest dijous a la nit s’emeten els dos primers episodis. El primer és La ciutat dels sants, ambientat a Vic, i compta amb la participació de la periodista Laura Rosel; la cantant Suu; la sexòloga Elena Crespi; el director teatral Xevi Font; el doctor i epidemiòleg Antoni Trilla, a més d’autoritats municipals de la ciutat.

El segon capítol, L’ADN de la terra, transcorre al Priorat, i compta amb la col·laboració del periodista Ramon Pellicer; la seva filla tiktoker, Martina Pellicer; la cuinera Carme Ruscalleda, i el seu fill, el també cuiner Raül Balam.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram