Els Cinemes Texas de Barcelona acullen del 10 al 16 de gener la segona edició de la Setmana del Cinema en Català, impulsada per la revista El Cinèfil amb la voluntat d’incrementar i visibilitzar el cinema rodat i doblat en català, i contribuir a la normalització de la llengua catalana en l’audiovisual.

“L’objectiu és, encara que sigui durant una setmana, normalitzar el fet d’anar al cinema a veure pel·lícules en català a la vegada que es mostra el potencial i bon estat de salut del nostre cinema”, assenyala el programador d’aquesta mostra no competitiva, Joan Ramon Armadàs.

Enguany el certamen amplia de cinc a set els dies de durada i també incrementa el nombre de films: catorze pel·lícules rodades en llengua catalana i dues produccions estrangeres d’animació doblades.

Entre les projeccions destaquen tres de les quatre candidates a millor pel·lícula en llengua catalana: 7 raons per fugir, d’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras; Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet, i El viatge de la Marta (Staff Only), de Neus Ballús. I dues que opten a millor documental: City for Sale, de Laura Álvarez, i Peret, yo soy la rumba, de Paloma Zapata.

Durant la segona Setmana del Cinema en Català també s’ha programat la première de Tocats pel foc, el nou llargmetratge de Santi Lapeira, i les preestrenes de Cordes, de José Luis Montesinos; el telefilm Éxode, de Román Parrado, i la pel·lícula d’animació russa Quackers, de Viktor Lakisov.