L’espectacle Accions de resistència, de la companyia Susanna Barranco, ha estat el guanyador de la 20a edició del Premi BBVA de Teatre, dotat amb 20.000 euros en concepte de caixet per una gira de cinc representacions en diverses sales del país, incloent la participació en el festival Temporada Alta de 2019.

El guardó, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, es va lliurar dimarts al vespre en la gala final celebrada a L’Atlàntida de Vic.

El jurat ha premiat Accions de resistència “pel risc i el compromís d’una proposta que explora diferents formes i llenguatges”. Es tracta d’una crítica a l’ordre mercantil a través de quatre accions: parir, caminar, no produir i morir. En l’obra es barregen la creació documental, l’espai escènic i el text.

El jurat estava format per Joan Roura, director del Premi BBVA de Teatre; Laura Iglesias, representant del Temporada Alta; Ramon Ferrer, programador de L’Atlàntida, i les actrius Mireia Aixalà i Ariadna de Guzmán.

Les altres finalistes eren Solo creo en el fuego de Cia. Los Prometidos; La Revelació de la Cia. La Rueda/TeatrodeCERCA, i Vaig ser pròsper de Projecte Ingenu.

Per la seva part, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya ha guardonat Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco amb els premis a la millor interpretació i direcció, respectivament, per Solo creo en el fuego.