Josep Manuel Rueda i Xavier Tudela segellen l’acord.

El director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i el president de l’Associació Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, han signat un acord de col·laboració per augmentar l’abast i la repercussió de les Jornades Europees de Patrimoni.

En el marc d’aquest acord, les activitats impulsades per l’ACPC en el marc de les Jornades es duran a terme a la ciutat escollida com a Capital de la Cultura Catalana, mitjançant un seguit d’accions que fomentin la participació ciutadana i donin major visibilitat a aquest esdeveniment.

Amb aquest acord de col·laboració, l’Agència inicia una relació estratègica amb el territori a través de les poblacions que cada any siguin designades com a Capital de la Cultura Catalana a través de la programació d’activitats divulgatives i el desenvolupament de projectes vinculats al foment de l’ús i del coneixement del patrimoni cultural del país.

El proper octubre Cervera donarà el tret de sortida a l’acord, i els dos següents anys el projecte es desenvoluparà a El Vendrell (2020) i Tortosa (2021).

Durant la signatura, Josep Manuel Rueda, director de l’Agència de Patrimoni Cultural, ha manifestat la importància d’aquesta nova aliança que afavoreix l’establiment de col·laboracions i complicitats amb els agents públics i privats del territori.

Per la seva part, Xavier Tudela ha destacat que la Capital de la Cultura Catalana “és un punt de trobada nacional que cada any permet enfortir el coneixement de l’enorme riquesa cultural que tenen els municipis del nostre país”.

El projecte cerverí

Enguany, el projecte que l’ACPC desenvoluparà amb la col·laboració del Museu de Cervera permetrà als visitants descobrir el llegat patrimonial de la ciutat des de tres perspectives diferents i complementàries: l’època medieval, el món jueu i l’època barroca.

Els usuaris podran fer aquestes tres rutes pel centre històric amb l’ajut del seu propi smartphone, amb el qual podran accedir gratuïtament a explicacions de veu i text en català, castellà i anglès.

Aquest projecte es posarà en marxa amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni i se sumarà a l’oferta cultural i turística de Cervera.