La Fira Mediterrània de Manresa ha obert la convocatòria per a les companyies i artistes que vulguin participar en la seva 23a edició, que tindrà lloc del 15 al 18 d’octubre de 2020. El termini per presentar les propostes artístiques finalitza el 29 de gener, i la confirmació de participació es realitzarà abans del 30 de juny.

Enguany, la Fira planteja tres grans itineraris:

  • Música: l’escena mediterrània de músiques del món i música folk, amb prioritat per les novetats de l’escena catalana d’arrel.
  • Arts escèniques: dansa, teatre, circ, arts de carrer i propostes de públic familiar creades a partir de patrimoni immaterial i de la cultura popular i tradicional.
  • Cultura popular i associacionisme: posant èmfasi en el seu maridatge amb el sector professional de les arts i també mirant cap al patrimoni immaterial de la Mediterrània.

(En les darreres edicions els eixos programàtics eren dos: per una banda, músiques del món i folk, i per l’altra ultura popular, on hi entraven les arts escèniques.)

La 23a Fira Mediterrània estructurarà una part de la seva programació a partir de tres claus:

  • Mirades: propostes d’artistes que no treballen habitualment amb l’arrel i que presenten la seva particular mirada cap a la cultura popular i tradicional.
  • Joves: propostes d’artistes emergents que de partida han centrat el seu treball creatiu en l’arrel tradicional.
  • Present: propostes que posen l’accent en una arrel creativa que no viu aliena a la realitat que ens envolta, i que a partir del llenguatge d’arrel i de la cultura popular i tradicional pot parlar i reflexionar del que passa a la societat.

Com a criteris de valoració l’organització tindrà en compte la qualitat i l’interès artístic; l’encaix amb els eixos programàtics de la Fira; el caràcter d’estrena absoluta a Catalunya o a l’Estat; el recorregut potencial de la proposta, o la possibilitat de fer més d’una actuació.