L’Institut Ramon Llull ha obert una convocatòria de concurs públic per escollir un projecte de comissariat que representi Catalunya en la 56a edició de la Biennal de Venècia d’Arts Visuals dins del programa Eventi collateral, la qual tindrà lloc del 9 de maig al 22 de novembre de 2015. L’import màxim de la producció és de 145.000 euros, lluny dels 300.000 de la convocatòria de fa dos anys. Amb aquesta serà la quarta vegada que l’IRL presenta Catalunya a la Biennal.

El concurs consta de tres fases. La primera, de participació, és per a la presentació de preprojectes, el termini de la qual finalitza l’1 de juliol. En la següent fase, la d’idees, el jurat escollirà un màxim de tres participants per desenvolupar el projecte presentat, resultat que es donarà a conèixer el 4 de juliol. En la tercera i última, la de contractació, s’elegirà el projecte guanyador, el veredicte del qual es farà públic el 23 de juliol.

A través del concurs es busca una proposta “ambiciosa, atractiva i alhora convincent”, que desenvolupi alguns dels eixos “fonamentals i més simptomàtics” de la creació contemporània en l’actual context de canvi de paradigma. El projecte guanyador del concurs haurà d’incloure obra inèdita de nova creació i haurà de permetre reflectir la creació contemporània catalana “sense deixar de mantenir un diàleg fecund” amb les principals tendències de la contemporaneïtat.

L’IRL abonarà 1.000 euros als participants en la fase d’idees; 4.000 euros en concepte de premi per al guanyador de la mateixa, i 2.420 euros per a aquest en concepte d’elaboració del projecte candidat que l’Institut presentarà a la Fundació de la Biennal. Si el projecte és seleccionat per formar part del programa Eventi collaterali, l’IRL abonarà 4.840 euros per al desenvolupament del projecte i la direcció de la seva execució.

El jurat estarà presidit per Marta Gili, directora del Jeu de Paume, i té com a vocals Bartomeu Marí, director del MACBA; Joan Minguet, president de l’Associació Catalana de Crítics d’Art; Xavier Antich, president del Patronat de la Fundació Antoni Tàpies; Martina Millà, cap de programació i projectes de la Fundació Miró; Llucià Homs, director de Promoció dels Sectors Culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Damià Martínez, cap de l’àrea de Creació de l’IRL.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram