Aquest mes s’ha posat en marxa el Col·lectiu Ficcial, una consultoria especialitzada en la diversitat dirigida a creadors i creadores de ficció perquè no caiguin en trames que perpetuïn actituds discriminatòries, com la misogínia, el racisme, la lgtbifòbia i la xenofòbia.

“La ficció es basa en la realitat però al mateix temps la modifica. El consum de ficció és més gran que mai i aquesta, vulguem o no, configura la nostra visió del món”, asseguren des de Ficcial.

La iniciativa es dirigeix a tota mena de ficció: cinema, televisió, teatre o literatura. L’objectiu és oferir el seu assessorament social i acompanyament perquè creadors i creadores desenvolupin els seus projectes amb el coneixement d’allò que representen.

“Moltes vegades els autors i les autores desenvolupen les seves històries enduts per la inèrcia, per la repetició de patrons. Des del col·lectiu volem donar-los eines per qüestionar aquests patrons i oferir alternatives perquè puguin així crear en llibertat”, expliquen des de Ficcial.

Les persones assessores de Ficcial, són: Bel Olid (gènere, LGTBQ), Rubén Serrano (LGTBQ, classe, gènere), Míriam Hatibi (racialització, diversitat religiosa), Desirée Bela (gènere, racialització, diversitat religiosa), Antonio Centeno (diversitat funcional), Maria Olivella (gènere), i Pol Galofré (LGTBQ, gènere).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram