El Teatre Romea ha obert la convocatòria de la primera edició del Premi Teresa Cunillé al millor estudi sobre la història del teatre en català, una iniciativa conjunta de la institució i l’actriu que dona nom al guardó.

La finalitat del premi és incentivar i donar suport a la recerca sobre la història del teatre català, i en cada convocatòria es definirà una temàtica específica. D’aquesta manera, es busca que es vagin tractant diferents períodes i temàtiques que, per diferents motius, encara no han estat objecte d’estudi.

En aquesta primera edició, el Premi Teresa Cunillé es dirigeix a treballs originals i inèdits en l’àmbit del teatre català contemporani. La dotació és de 4.000 euros i el termini per presentar treballs finalitza el 4 de juliol. El veredicte es farà públic el 18 de novembre de 2019, coincidint amb l’aniversari de la inauguració del Teatre Romea el 1863.

El treball premiat serà difós a través del repositori digital de l’Institut del Teatre, i optarà a ser publicat en paper dins de les col·leccions del seu servei de publicacions. A més, el Centre de Documentació del Museu de les Arts Escèniques organitzarà una exposició sobre la temàtica del treball guanyador.

El jurat estarà format per Laura Cendrós, consellera de la Propietat del Teatre Romea; Enric Ciurans, professor d’arts escèniques de la Universitat de Barcelona; Narcís Comadira, escriptor i traductor; Francesc Foguet, coordinador del Màster Universitari en Estudis Teatrals de la Universitat Autònoma de Barcelona; Enric Gallén, professor de Literatura Catalana de la Universitat Pompeu Fabra; Albert Mestres, escriptor i professor de l’Institut del Teatre, i Araceli Vilarrasa, representant de la família Vilarrasa-Cunillé.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram