El Reial Monestir de Santes Creus acollirà de l’11 al 15 d’agost el Festival Jordi Savall, que neix amb un doble objectiu: d’una banda, reivindicar la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric, i de l’altra promoure el reconeixement i la difusió del llegat musical del mestre, que enguany fa 80 anys i en celebra 55 dedicats a la recerca, la investigació, l’ensenyament, la interpretació i la difusió del patrimoni musical i cultural.

El certamen està organitzat per la Fundació Centre Internacional de Música Antiga (del propi Jordi Savall) i el Departament de Cultura, i per a la primera edició ha programat cinc concerts.

El nou festival vol ser també un pas en la preservació i la continuïtat de la trajectòria de Jordi Savall i de la tasca de transmissió de les acadèmies professionals. De fet, s’inspira en el Festival de Prada de Conflent que Pau Casals va fundar el 1950 als 75 anys, i recull l’herència del Festival de Música Antiga de Poblet que Jordi Savall va iniciar el 2013 i que es va mantenir fins al 2019.

Els concerts programats en la primera edició, són:

  • Orient-Occident – Orpheus XXI. Direcció de Waed Bouhassoun & Moslem Rahal, amb músics sirians, kurds, búlgars, iranians i la participació de Jordi Savall (11 dagost)
  • El Llibre Vermell de Montserrat – La Capella Reial de Catalunya / Hespèrion XXI. Direcció de Jordi Savall (12 d’agost)
  • Septet en mi bemoll major op. 20 de Ludwig van Beethoven i obres de Schubert – Solistes de Le Concert des Nations (13 d’agost)
  • Folies & Romanescas / D. Ortiz, G. Sanz, A. Martin i Coll, S. De Murcia, A. Valente – Jordi Savall, Xavier Díaz-Latorre, Andrew Lawrence-King, Xavier Puertas, Pedro Estevan (14 d’agost)
  • Les Goûts Réunis / B. Lully, H. I. F Biber, A. Corelli, Ch. Avison, L. Boccherini – Le Concert des Nations. Direcció de Jordi Savall (15 d’agost)
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram