L’humorista gràfic, guionista, productor executiu i director de programes de televisió, Antoni Roca, conegut artísticament com a Tom, ha mort aquest dilluns als 67 anys. Tot i les diferents facetes professionals, era més reconegut per la de ninotaire. Roca va ser un dels fundadors de la revista El Jueves juntament amb Carles Romeu i José Luis Martín.

Tom Roca es va forjar a Bruguera, primer com a ajudant de Raf, amb només 14 anys, i després com a entintador de Vázquez o Ibáñez, i es va iniciar com a ninotaire en publicacions com Patufet i Oriflama. Al llarg de la seva trajectòria també va dirigir la revista Mata Ratos i va publicar en capçaleres com TBO, Por Favor, El Papus, Penthouse, Playboy, Muy Interesante, Interviú i El Periódico de Catalunya, entre d’altres.

En el camp televisiu, va ser guionista i productor de programes com Tres i l’astròleg o Filiprim de TV3. També va participar en sèries com Historias de la puta mili, Médico de familia, Periodistas o Al salir de clase, i va ser productor del documental multipremiat Balseros, de Carles Bosch.

Tom Roca també va publicar set llibres, entre els que destaquen, l’autobiogràfica Mi puta vida (2015), i un recopilatori dels seus treballs ¡Apága y vámonos!  (2019).