Diumenge va morir als 94 anys el filòsof, sociòleg i crític d’art Arnau Puig i Grau, cofundador i l’últim representant en vida del moviment avantguardista Dau al Set –se’l considera l’ideòleg– del qual van formar part Joan Brossa, Modest Cuixart i Antoni Tàpies.

Arnau Puig va fundar les revistes de postguerra Algol i Dau al Set, i va col·laborar a Siglo 20, Cúpula, Presència, La Vanguardia, Nueva Forma, i El País, i va exercir la crítica a la Revista Europa, la Gazeta del Arte, Batik, l’Avui, l’ABC Cultural i Artes Plásticas.

De 1964 a 1975 va ser president del Cercle Maillol de l’Institut Francès de Barcelona, i de 1992 a 2001 de l’Associació Catalana de Crítics d’Art.

Puig també va ser professor de Filosofia a la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona; catedràtic d’Estètica a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, i director de l’Institut d’Història i Arqueologia del Consell Superior d’Investigacions Científiques a Roma.

Arnau Puig va ser distingit amb el Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Artística (2012), la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de l’Ajuntament de Barcelona (2004) i la Creu de Sant Jordi (1992), entre d’altres.