L’obra Arracades d’avellaner, de l’escriptora i professora Montse Homs Aumatell, ha estat la guanyadora de la 39a edició del Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya, dotat amb 7.000 euros.

El jurat n’ha destacat “la poeticitat de la llengua, la riquesa de les descripcions, el bon enllaç dels diversos recursos literaris utilitzats, la versemblança dels ambients creats encara que siguin imaginaris i, especialment, la capacitat de l’autora de combinar fantasia i realitat en línia amb la millor literatura infantil universal, a alguns models de la qual l’obra fa referència amb gran eficàcia i discreció”.

El Premi Guillem Cifre de Colonya distingeix novel·les en llengua catalana adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys. Enguany s’hi havia presentat un total de 31 obres.

El jurat estava format per l’editora Sara Moyano i l’escriptor Pere Martí, en representació d’Editorial Barcanova; l’escriptor Miquel Rayó, i el filòleg i professor de la Universitat de les Illes Balears Jaume Guiscafrè.