La vuitena edició dels Premis ARC de la Música Catalana ja tenen guanyadors: Mishima (pop-rock en català), Love of Lesbian (pop-rock en altres llengües), Roger Mas (cançó d’autor), La Pegatina (artista revelació), Muchachito Bombo Infierno (Músiques del Món), At Versaris & Asstrio (jazz i blues), Carles Belda (folk i música tradicional), Abbey Road (grup de versions), Orquestra Volcán (orquestres a partir de 8 components), Acuario (formacions de ball), Fundación Tony Manero (arts escèniques) i Fem sonar les Musiquetes (Espectacles per al públic familiar).

Els guardons, atorgats per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), es van donar a conèixer aquest dimarts a la nit a la Sala Luz de Gas de Barcelona.

“Desemparament desesperant”

Segons va explicar el president d’ARC, Joan Rosselló, l’objectiu dels premis és “professionalitzar” i “legitimar” la indústria de la música en directe, on predominen els treballadors amateurs i l’intrusisme.

Per a Rosselló, la situació és de “desemparament bastant desesperant”, tot i que va reconèixer que, poc a poc, les institucions públiques fan passos en bona direcció i que la música en directe i en català gaudeix de molt bona salut.

Els premis ARC no tenen dotació econòmica i els finalistes a les 12 categories són escollits per un jurat extern a l’associació. Després, els socis d’ARC, que agrupa 84 empreses de representants, mànagers i productors, escullen els guanyadors.

Els guardons, que es van reinstaurar l’any passat després de dos anys d’absència, pretenen convertir-se en uns premis de referència per als professionals de la contractació i assolir una dimensió més global.