El Govern ha nomenat l’advocat i polític Miquel Roca i Junyent com a nou president del MNAC. Substitueix Narcís Serra qui, després de gairebé set anys exercint el càrrec, va renunciar-hi el passat 24 de novembre després que s’escollís el seu nebot, Pepe Serra, nou director del museu.

Roca i Junyent és president de la Fundació Amics del MNAC des de l’any 2005, i ja havia substituït Narcís Serra al capdavant de la comissió d’avaluació per triar el nou director.

El Govern, segons va informar aquest divendres en un comunicat, ha valorat el seu coneixement sobre la situació actual del Museu i sobre les línies estratègiques a desenvolupar en els propers anys, a més de la seva “gran experiència” a l’hora de planificar i conceptualitzar grans projectes de futur.

El nou president del MNAC també és patró vitalici de la Fundació Gala-Salvador Dalí i vicepresident de la Fundació Barcelona Cultura, així com president de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, president de la Fundació Abertis i president d’Honor d’Alumni Universitat de Barcelona.