L’Audiència de Barcelona ha condemnat Fèlix Millet i Jordi Montull a un any de presó per a cadascun d’ells per les irregularitats comeses en la gestió del projecte de l’hotel del Palau de la Música. A més, la magistrada estableix una multa de 3,6 milions d’euros per a Millet i de 900.000 euros per a Montull.

La sentència considera l’expresident i l’exgerent del Palau culpables per tràfic d’influències i per oferiment a realitzar tràfic d’influències en la tramitació urbanística del projecte, però els ha absolt per delicte continuat d’apropiació indeguda i de falsedat documental i prevaricació. L’antiga cúpula de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona ha estat absolta de tots els càrrecs.

La Fiscalia, que recorrerà la sentència, demanava deu anys i dos mesos de presó per a Millet i Montull, i quatre anys per a l’extinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramón García-Bragado, i l’exgerent de l’àrea d’Urbanisme, Ramon Massaguer. També estaven acusats l’exdirector jurídic, Enric Lambies, i l’arquitecte del projecte, Carles Díaz, del despatx Tusquets, tots ells igualment absolts.

Es van embutxacar 900.000 euros de comissió

La sentència conclou que Millet i Montull van pressionar les autoritats competents per aconseguir els convenis necessaris per al projecte, el qual finalment es va aturar quan la justícia va destapar el cas. A més, els acusa d’apropiar-se de 900.000 euros de comissió abonats per l’hoteler Manuel Valderrama (el procés contra el qual continua obert), per la venda dels terrenys on s’havia de construir l’hotel. La seva titularitat, però, es va ocultar per accelerar l’operació i mantenir l’aparença d’interès públic. Millet i Montull havien assegurat davant els patrons que la cessió era gratuïta.

Aquesta causa és per l’única que Fèlix Millet i Jordi Montull han passat per la presó; en concret, van ser 13 dies de juny del 2010. Ara queda pendent de resoldre el cas del desviament de diners del Palau de la Música, la investigació del qual va destapar la trama de l’hotel.

Pel que fa a l’antiga cúpula d’Urbanisme, l’Audiència de Barcelona considera que no va cometre prevaricació en la tramitació de l’hotel, ja que, malgrat la seva “manca de diligència”, entèn que no hi va haver una “desviació grollera, clara i conscient” de les seves funcions. Pel que fa a l’arquitecte Carles Díaz, la sentència apunta que no queda acreditat que conegués el “propòsit lucratiu” de Millet i Montull.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram