L’actriu, pedagoga i productora Mercè Managuerra ha estat distingida amb la 45a edició del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, en reconeixement a la seva interpretació del personatge Shylock a El mercader de Venècia, estrenada al febrer a la Sala Versus Glòries.

El jurat ha valorat la seva interpretació “sense grans artificis” centrada en l’expressivitat de la paraula. A més, ha volgut reconèixer la trajectòria de Managuerra com a “arriscada productora i incansable promotora de projectes”. L’actriu va dirigir durant deu anys el Teatre Akadèmia, i des de l’any passat està al capdavant de Dau al Sec Arts Escèniques, un nou espai escènic de Barcelona.

El Memorial Margarida Xirgu és el guardó teatral més antic de l’Estat i reconeix la interpretació d’una actriu en la darrera temporada. El reconeixement és una iniciativa de l’Associació Dramàtica de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

El lliurament tindrà lloc el 15 de juliol al vespre al Teatre Estudi de l’Institut del Teatre. L’anterior guardonada, Imma Colomer, entregarà a Mercè Managuerra l’anell personalitzat que simbolitza l’excel·lència teatral. Posteriorment, Managuerra descobrirà la seva placa a la Ronda de les Actrius de la plaça Margarida Xirgu.