La primera edició dels premis de circ de La Crica ja tenen guanyadors: la fotògrafa Marta G. Cardellach (en la categoria invisibles del circ), el creador d’estructures Benet Jofre (visibles del circ), i la companyia formada per Joel Martí i Pablo Molina i el seu espectacle Random (talent i ressò de circ).

Els nous guardons impulsats per l’escola de circ s’emmarquen en els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, coordinats per Òmnium Cultural Bages-Moianès, que enguany s’han renovat i ampliat. El lliurament tindrà lloc aquest dijous al Teatre Conservatori de Manresa.

Els premis de circ La Crica neixen per la voluntat d’anar més enllà de les categories habituals, i també guardonar aquells perfils de professionals que no es veuen a l’escenari. Els membres de la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) són els encarregats de proposar les candidatures i decidir les guanyadores.

En aquesta primera edició, la XECC s’ha distingit la fotògrafa Marta G. Cardellach “pel seu amor  i entrega al món del circ, per la seva invisibilitat i omnipresència en multitud d’espectacles i projectes de circ, i la seva visió moderna i contemporània de com plasmar el circ en l’art de la fotografia”.

Per la seva part, el tècnic i constructor d’aparells Benet Jofre ha estat premiat “per la seva predisposició en ajudar i col·laborar en diferents projectes artístics, per la seva capacitat de fer real multituds d’idees i somnis i per donar seguretat als artistes utilitzant el seu enginy com a eina per transformar el risc en art”.

Quant a la Cia. Joel Martí & Pablo Molina, ha estat guardonada “pel seu intens humor  sarcàstic, per la seva cruel sinceritat i llibertat a l’escena i pel seu risc i exploració del límit, que ha aconseguit cridar l’atenció de la xarxa  de suport a la creació Circusnext per la seva atrevida dramatúrgia”. A més, es posa en valor el fet de ser la primera companyia de l’Estat que rep el premi europeu Circusnext amb la seva primera peça, Random.