La Filmoteca de Catalunya ha incorporat Marina Vinyes Albes com a nova cap de difusió i responsable de la planificació, l’organització i la supervisió de les estratègies i les polítiques de programació, les exposicions i els serveis educatius de l’equipament.

Vinyes ocupa la vacant d’Octavi Martí, que s’ha jubilat després de vuit anys a la Filmoteca. Ha estat escollida en el procés de selecció endegat al desembre per l’Institut Català de les Empreses Culturals.

La nova cap de difusió de la Filmoteca ha desenvolupat la seva vida professional entre Catalunya i França. A París va ser professora a la Facultat de Lletres de la Universitat de la Sorbonne i va treballar al departament de projectes artístics del Jeu de Paume, on va comissariar nombrosos cicles de cinema entre 2013 i 2018 i l’exposició de vídeo-instal·lació Omer Fast. Le present continue (2015). A Barcelona ha comissariat el programa de seminaris i projeccions La vida de les històries. El testimoni Filmat (2017) i els cicles de pel·lícules Revolució, je t’aime. Cinema i ruptures del 68 (2018) i Aquí i allà. Imatges d’una identitat diversa.

Marina Vinyes Albes també ha format part de l’equip de concepció i coordinació dels debats de la primera edició de la Biennal de pensament Ciutat Oberta organitzats pel CCCB (2018) i de l’equip artístic de la primera edició de la Biennal d’Art Contemporani del Maresme dedicada a l’artista Perejaume (2020). Ha publicat a diferents revistes especialitzades i ha estat col·laboradora del Cultura/s de La Vanguardia i del magazine del Jeu de Paume. El 2013 Vinyes va rebre el Premi Internacional Memorial Walter Benjamin pel treball assagístic Usos i abusos de la imatge en l’univers audiovisual de la Shoah.