Maria Jaume Martorell, durant la seva actuació en la final del Sona 9 (foto: Pau Cortina / ACN).

La cantautora Maria Jaume Martorell ha estat la guanyadora de la 19a edició del concurs de nous talents Sona 9, la final del qual es va celebrar dimecres a la nit a la sala Luz de Gas de Barcelona. El premi per a la cantant de Lloret de Vistalegre, Mallorca, consisteix en l’enregistrament i edició d’un disc amb un productor professional, una minigira de cinc concerts en festivals per Catalunya, i una campanya de promoció i publicitat.

Maria Jaume Martorell també s’ha endut el nou premi Rodautors a la millor proposta de cançó d’autor, que li permetrà actuar al festival que se celebrarà al maig a Os de Balaguer.

Per la seva part, el segon classificat i Premi Joventut ha estat a la cantant Joina de Figueres, que com a premi s’enduu l’enregistrament en un estudi professional i edició d’un EP digital amb quatre cançons, i una minigira de concerts.

El tercer classificat i Premi Èxit és per al grup barceloní Urpa, que guanya l’enregistrament en un estudi professional i edició digital de dues cançons. Aquesta formació també s’ha imposat en el Premi per Votació Popular (votat pel públic assistent a la final), dotat amb 1.000 euros en material musical.

Finalment, el Premi Cases de la Música al grup amb més projecció de futur (escollit entre els participants en la fase final del Sona 9) ha estat per al grup Relat de la Garrotxa. El guardó consisteix en el programa de tutoria Incubadora Musical.