El dramaturg Marcos Gisbert ha guanyat la 13a edició del Certamen Internacional Leopoldo Alas Mínguez per a Textos Teatrals LGTBI (Premi LAM), dotat amb 4.000 euros, la publicació de l’obra a la sèrie editorial de la Fundació SGAE i la seva dramatització dins del Cicle SGAE de Lectures Dramatitzades.

L’autor valencià ha obtingut el guardó amb La armonía de las esferas, un text que aborda qüestions com ara la realitat drag, queer o el gènere fluid a partir de la història real de Billy Tipton, un popular músic de jazz que va desenvolupar la seva carrera professional i va viure com a home tot i ser una dona.

“Estic immensament agraït per aquest premi. A més, m’arriba en un moment molt feliç, ja que ha coincidit amb altres dos processos creatius: la concessió d’un ajut a l’escriptura teatral de l’Institut Valencià de Cultura i la publicació a finals d’any del meu primer poemari, Alumbramiento”, comenta Gisbert. “Hi ha anys de sembra i anys de collita, i aquest 2019 és, sens dubte, un any de collita”, afegeix.

El guardó el convoquen la Fundació SGAE i l’Associació Cultural Visible amb l’objectiu de donar suport i estimular la creació de nous textos teatrals que atorguin visibilitat al col·lectiu LGTBIQ+.

Al 13è Premi LAM s’havien presentat 61 textos. El jurat estava presidit per Pablo Peinado (president de Visible), Iñigo Guardamino (guanyador de l’anterior edició), Marta Galán, Daniel J. Meyer i Lucía Miranda.