L’artista i professor Manel Margalef ha assumit aquesta setmana la direcció del Museu d’Art Modern de Tarragona, càrrec pel qual va ser escollit mitjançant un concurs públic convocat per la Diputació.

Margalef substitueix Rosa Ricomà, que va ocupar el càrrec durant 22 anys i es va jubilar el 2018. Des d’aleshores havia assumit les funcions de forma provisional Marisa Suárez, cap del projecte de difusió del MAMT.

Doctor en Belles Arts, Manel Margalef és professor a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i professor associat al departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili.

En el camp artístic, Margalef ha exposat la seva obra en espais com el Centre d’Art Contemporani de Girona, el Museu d’Art de Girona, la Galeria Almirante de Madrid, el Museu Reina Sofía o el mateix MAMT, i ha participat en certàmens com ARCO Madrid, Art Forum Berlín o Arte Lisboa.

L’any 1996 Margalef va rebre el Premi Julio Antonio d’Escultura Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona i el 2003 el Premi Biennal d’Arts Plàstiques Rafael Botí.