La dramaturga i directora teatral Magda Puyo ha dimitit com a directora general de l’Institut del Teatre “per responsabilitat i per dignitat”, arran dels casos d’assetjament sexual i abús de poder destapats per l’Ara. La decisió s’ha anunciat un dia després que Puyo assegurés a Els matins de TV3 que no tocava dimitir, sinó treballar encara més, tot i reconèixer que no havia funcionat l’aplicació del protocol contra els casos d’assetjament i abús.

“Assumeixo plenament la meva responsabilitat en no haver sabut trobar, tot i haver-ho intentat, les eines eficaces per deslliurar l’Institut de comportaments abusius i autoritaris”, diu en la carta de renúncia. “Condemno amb tota contundència aquests comportaments, em solidaritzo amb les víctimes i demano disculpes a tots aquells i aquelles alumnes que s’hagin sentit oblidades per nosaltres”, rebla.

L’endemà de revelar-se els fets, alumnes i exalumnes de l’Institut del Teatre es van manifestar exigint la dimissió de Puyo i de l’equip directiu.

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha acceptat la dimissió de Magda Puyo, nomenada directora general de l’IT el novembre de 2015 després de superar un concurs públic.

L’ens supramunicipal ha refermat en un comunicat la “voluntat d’aclarir els fets i depurar les responsabilitats que calgui”, tot mostrant el “màxim suport” a les víctimes dels abusos. A més, afirma que es presentarà com a acusació particular si s’obre la via judicial “després que la comissió constituïda per investigar el cas confirmi la veracitat de les denúncies”.