El projecte Lladres, de Mabel Palacín, ha estat el guanyador de la sisena edició del Premi de Videocreació, impulsat per la Xarxa Pública de Centres i Espais d’Arts Visuals de Catalunya, l’Arts Santa Mònica i Loop Barcelona.

La proposta de Palacín recull les relacions complexes entre imatge i llenguatge expressades intensament en la tradició audiovisual. Lladres pensa la comunicació com una experiència estètica, no en termes de l’exactitud amb què s’ha transmès el missatge d’una persona a una altra, sinó posant l’accent en la naturalesa d’intercanvi.

La previsió és que el projecte es presenti el 2020 en el marc del Festival Loop, i que posteriorment recorri diferents equipaments de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals.

El Premi de Videocreació té com a propòsit promoure el treball d’artistes que destaquin pels seus plantejaments innovadors en el procés de creació, incorporant el vídeo com a element principal en el conjunt de la proposta. L’objectiu és formular accions estratègiques que puguin desenvolupar-se en xarxa, reforçant la visibilitat en el territori i la presència internacional de les arts visuals.

Els anteriors projectes distingits van ser X-Ville, de Jordi Colomer; Wonders, de Carles Congost; Cos social [Lliçó d’anatomia], de Joan Morey; Estado de Malestar (malestar_exhuberancia_anomalía), de María Ruido, i Jo soc allò prohibit, d’Isaki Lacuesta.

Aquest últim treball s’inaugurarà el 13 de novembre a l’Arts Santa Mònica en el marc del Festival Loop, i es podrà visitar fins al 12 de gener. Posteriorment girarà per diferents centres de la Xarxa.