Els projectes Com una màquina de cosir en un camp de blat, de Lúa Coderch, i Palau de Vent, de Mireia Sallarès, han guanyat ex aequo la setena edició del Premi de Videocreació.

Ambdues artistes han estat guardonades “per l’excel·lent treball de recerca i plantejament innovador, i per tal de potenciar la creació de projectes específics que atenguin a les necessitats del sector en el marc de la crisi de la Covid”.

Com una màquina de cosir en un camp de blat aborda la figura del psiquiatre català Francesc Tosquelles i la seva complicitat amb l’art, mentre que Palau de Vent revisa la narrativa de la tragèdia clàssica despresa de les proeses i l’èpica per parlar de la desorientació contemporània.

El premi està coproduït pels Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya (AV3), l’Arts Santa Mònica i el Departament de Cultura, i Loop Barcelona. Els treballs guanya

Així doncs, els coproductors faran unes esforç econòmic assumint els dos projectes i duplicant la dotació del guardó (17.000 euros). Els treballs es presentaran en el festival Llop Barcelona de 2021.