La 13a edició de Loop Barcelona ha refermat l’esdeveniment com a punt de trobada internacional per als professionals i la indústria del videoart. A més, enguany, el certamen s’ha erigit com a impulsor de la videocreació amb l’estrena de dos guardons.

El primer, el Premi Discovery, dotat amb 5.000 euros, ha estat per a l’obra Seeds, de l’artista israelià Shahar Marcus, que passa a formar part de la Col·lecció Loop i participarà en els futurs projectes d’Screen Projects. A banda, el jurat ha atorgat una menció d’honor a Reclamar el eco, del madrileny Marco Godoy. Els deu finalistes de la primera edició del Premi Discovery han rebut diverses propostes d’itineràncies.

L’altre guardó, el Premi de Videocreació, ha estat per a X-Ville, de Jordi Colomer, obra que ha estat seleccionada per participar en la propera Biennal MDe16 del Museu d’Antioquia de Medellín i al Festival de Marsella.

A banda, s’ha atorgat el Premi Adquisició Catalonia Rambles a The Story of Milk and Honey, de Basma Alsharif, presentat per la Galerie Imane Farès, i el Premi Fira Loop a China Town, de Chien-Chi Chang, presentat per la Chi-Wen Gallery.

El Loop en xifres

En la 13a edició, el Loop Barcelona ha comptat amb 539 obres de 411 artistes, l’assistència de 541 agents locals i internacionals, 85 entitats locals i 77 estatals i internacionals col·laboradores. Per la seva part, la fira ha comptat amb la participació de 45 galeries i l’assistència de 5.000 visitants (entre professionals i públic). De les obres presents, el 60% de les quals han estat produïdes aquest 2015, hi havia 15 estrenes mundials. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram