Al número 34 del carrer Villarroel hi ha una llibreria que, probablement, és única al món. Es tracta de La Llama, una botiga especialitzada en humor que també ofereix objectes de tota mena i funciona com a galeria d’art, sempre amb la comèdia i la ironia al centre.

“Fora d’Espanya, les llibreries tenen una secció dedicada a l’humor, però aquí no: per això l’any 2017 vam decidir crear la que considerem que és la primera llibreria del món especialitzada en aquesta matèria”, explica a Línia Eixample Abigail López, fundadora i propietària de la botiga. A més, La Llama també s’ha convertit en la llar de molts podcasts creats pels principals còmics de l’escena barcelonina actual.

Tot i estar ubicada al barri de Sant Antoni, La Llama és “una marca global amb clients d’àmbit estatal”, matisa López, que assegura que el fet de ser un projecte digital molt específic ha afavorit la seva supervivència en plena pandèmia. “Abans del coronavirus estàvem en fase de creixement i ara hem frenat, però no hem passat al decreixement”, detalla la propietària.

La Llama School

L’esperit innovador de López sembla no tenir aturador i al setembre va estrenar La Llama School juntament amb tres socis: Kike García, Tomàs Fuentes i Àlex Martínez. La Llama School, la primera escola online especialitzada en humor, no inclou tutories ni seguiments, sinó que funciona amb una subscripció que permet accedir a cursos, tallers i altres continguts impartits per humoristes de la talla de Judit Martín, Martín Piñol o els mateixos socis.

 

Article publicat a Línia Eixample.