La junta de govern de l’Institut del Teatre ha acordat apartar de manera immediata Joan Ollé de l’activitat docent al centre i iniciar un procés d’investigació sobre la seva feina com a professor. La junta s’ha reunit aquest dilluns de forma extraordinària i urgent arran de les informacions publicades pel diari Ara sobre els casos d’assetjament sexual i abús de poder per part d’alguns docents de l’IT en els últims 30 anys.

En la reunió també s’ha formalitzat la posada en marxa de la comissió de prevenció i d’investigació d’assetjaments prevista en el Protocol per a la prevenció, detecció i actuació de l’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o identitat de gènere, que iniciarà la investigació global dels fets.

A més, s’ha acordat la creació d’una oficina d’acolliment on les persones que ho vulguin, de manera individual, col·lectiva o anònimament podran comunicar els possibles casos d’assetjament o abús de poder que considerin haver rebut per part de l’equip docent del centre. Amb aquesta mesura es vol facilitar al màxim a alumnes i exalumnes que disposin d’un altre canal per traslladar les situacions viscudes a les aules.

L’Institut del Teatre també es posarà en contacte amb representants de diversos sectors de les arts escèniques amb l’objectiu d’organitzar unes jornades de reflexió sobre l’existència d’abusos en l’àmbit artístic que “contribueixin a modificar certes actituds i males pràctiques”.