L’Institut de Cultura de Barcelona ha obert el procés de licitació per adjudicar l’explotació i anàlisi de dades de determinats museus i centres d’exposicions de la ciutat. El pressupost de licitació és de 38.000 euros (sense IVA) per un contracte de dos anys (prorrogable dues anualitats). El termini per presentar ofertes finalitza el 30 d’abril.

L’objecte del contracte és l’explotació estadística i l’anàlisi global de les dades recollides durant tot un any natural pel conjunt de museus i centres d’exposicions de Barcelona que participen en el projecte, i que fan una enquesta als seus visitants individuals a través del programa de venda d’entrades Euromus. La realització de les tasques es preveu en un màxim de deu setmanes.

Amb els resultats de les enquestes es busca tenir una aproximació general al perfil dels visitants individuals de cada equipament, i un perfil general del conjunt dels museus i centres d’exposicions implicats. Els resultats han de servir per orientar les accions per reforçar o ampliar el públic.

El 2018, els equipaments participants van ser: Museu d’Història de Barcelona; Museu Frederic Marès; Born Centre de Cultura i Memòria; Castell de Montjuïc; Museu del Disseny; Museu Etnològic; Museu de Cultures del Món; Monestir de Pedralbes; La Virreina; Museu Blau de Ciències Naturals; Jardí Botànic; Museu de la Música; CCCB; Fundació Joan Miró; Museu Picasso; MACBA, i Museu Marítim.