L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria general de subvencions per finançar projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2020. Dels ajuts hi ha una partida important destinada a projectes culturals gestionats a través de l’Institut de Cultura de Barcelona.

La novetat d’enguany és la incorporació de dos nous programes memòria històrica i d’entitats i plataformes de professionals de la cultura i de les arts, i s’ha eliminat el programa acadèmies i ateneus històrics.

Com l’any passat, els ajuts es divideixen en dos àmbits.

  • Cultura – Està dotat amb 4.375.636 euros i contempla els següents programes: projectes artístics i culturals d’àmbit de districte; arts visuals i cultura digital; arts escèniques; cinema i audiovisuals; música; ciència i innovació; projectes interdisciplinaris, de debat cultural i de pensament; cultura popular; creació artística comunitària; lletres, llibreries i promoció de la lectura; sales de teatre; sales de música; espais de creació; memòria històrica; disseny, arquitectura i art urbà; i entitats i plataformes de professionals de la cultura i de les arts.
  • Cultura-educació (compartit amb l’IMEB) – La dotació és de 494.500 euros i preveu tres línies de subvencions: pràctica i aprenentatge de competències artístiques; participació en el procés de creació artística; i foment i divulgació, recerca i coneixement.

En tots els casos el termini per presentar solituds finalitza el 30 de gener.