L’Institut Català de les Empreses Culturals posa en marxa una nova sèrie d’accions en el marc del programa Emprèn Cultura, que inclou diverses formacions dirigides a diferents sectors. L’objectiu facilitar els processos emprenedors en l’àmbit cultural.
Les formacions s’adrecen a totes aquelles persones interessades a endegar una iniciativa cultural empresarial i que encara no han fet un pas en la professionalització, o bé que tot just comencen i es troben en procés de desenvolupament d’un projecte amb menys de tres anys i mig de durada.
La primera formació està dirigida al sector de les arts escèniques i tindrà lloc en línia el 30 d’abril. En la sessió es presentaran els serveis i ajuts que el Departament de Cultura posa a disposició de les noves companyies i els professionals del sector i del talent emprenedor en general per poder tirar endavant els projectes des d’un vessant empresarial.
Posteriorment, es realitzaran formacions més concretes (també en línia) impartides per experts de cada sector: arts escèniques (5 de maig), audiovisual (7 de maig), llibre (8 de maig) i música (9 de maig). Les quatre sessions constaran de tres parts: dades, on es tractaran les coordenades del sector i els seus principals agents; la cadena de valor i els principals models de negoci, i un cas pràctic on es compartiran experiències i aprenentatges amb professionals.
El tret de sortida el donarà la convocatòria, a partir del 29 d’abril, de la línia de subvencions a projectes empresarials d’emprenedoria cultural, a la qual es podran presentar propostes fins el 22 de maig. Aquesta línia s’adreça a projectes en els àmbits de les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, el llibre i la música (o bé a projectes que combinin més d’un d’aquests àmbits) i permetrà donar suport fins a 20 microempreses o pimes de creació recent.
Amb el programa Emprèn Cultura, l’ICEC vol oferir formació, assessorament i finançament a iniciatives del sector cultural, des d’una primera fase d’ideació d’un projecte fins a la consolidació d’una empresa. L’objectiu és que els emprenedors construeixin un perfil professional sòlid i incorporar-se al mercat a través de models de negoci que puguin competir amb iniciatives amb una trajectòria més extensa, i alhora promoure la innovació i la generació de negoci en els àmbits culturals.