L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions per a les activitats de les orquestres prioritàries per a la temporada 2020-2021. La dotació és d’1.000.000 d’euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 4 de març.

Les activitats han de ser obertes al públic general i s’han d’haver desenvolupat entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021. En queden exclosos els concerts que se celebrin en el marc d’actes privats, presentacions comercials, participació en lliuraments de premis o actes commemoratius, i els concerts d’orquestres joves vinculades. Sí s’accepten els concerts emesos en streaming.

Aquesta línia d’ajuts consta de cinc modalitats:

  • Orquestra simfònica que desenvolupi una activitat concertística i operística itinerant per Catalunya (amb una dotació de 650.000 euros).
  • Orquestra simfònica amb temporada regular en almenys dues províncies de Catalunya (170.000 euros).
  • Orquestra de cambra que desenvolupi una activitat itinerant majoritàriament a Catalunya (75.000 euros).
  • Orquestra o formació especialitzada en la interpretació de música antiga amb instruments originals (60.000 euros).
  •  Orquestra o conjunt instrumental (ensemble) especialitzat en la interpretació de música clàssica contemporània amb repertori creat a partir de la segona meitat del segle XX (45.000 euros).