L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la realització de consultories per a empreses o entitats dels àmbits d’arts escèniques, arts visuals, editorial, musical, audiovisual, cultura digital i arquitectura. La dotació és de 70.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 18 de març.

Els ajuts es divideixen en dues modalitats:

  • Consultoria cultura preferent. Consta de tres submodalitats segons l’objecte: la internacionalització; la digitalització (en ambdós casos, tant de les estructures empresarials com dels productes o serveis que s’ofereixen), i l’elaboració d’un pla estratègic o redefinició del model de negoci.
  • Consultoria cultura específica. Té per objecte entrar en detall en línies d’actuació que contribueixin a millorar l’organització, la gestió, el desenvolupament, la innovació i la competitivitat de les empreses i entitats culturals.

Només es consideren subvencionables les despeses de contractació de l’empresa de consultoria externa, que en cap cas poden incloure les despeses d’implementació de les accions recomanades ni les despeses per al desenvolupament de programari o d’aplicacions informàtiques.