L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions per col·laborar amb sales privades de Catalunya per donar suport a l’exhibició d’espectacles d’arts escèniques (teatre, dansa i circ). La dotació és de 716.500 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 5 de juny.

L’objecte dels ajuts és donar suport a les sales de teatre amb gestió privada dedicades a oferir amb regularitat una programació estable de caràcter professional. L’exhibició s’ha d’haver dut a terme entre l’1 de setembre de 2018 i el 31 d’agost de 2019.

Aquesta línia de subvencions consta de dues modalitats: per a teatres de fins a 400 localitats (amb una dotació de 460.000 euros) i per a teatres de més de 400 localitats (256.500 euros).

Són subvencionables les despeses d’explotació de la totalitat d’espectacles d’arts escèniques i les activitats paral·lels de foment de públic, generades per despeses personal, estructura, comunicació externa, contractació de companyies i professionals; abonaments a les entitats de gestió de drets de propietat intel·lectual, i comissions de venda a les empreses de ticketing.