El Festival L’Hora del Jazz – Memorial Tete Montoliu celebra la seva 30a edició en diverses poblacions catalanes, però no a Barcelona, la ciutat que va veure néixer el certamen. L’exclusió s’ha produït davant la impossibilitat que es pogués confirmar la celebració de concerts a la ciutat, en el context de la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de seguretat implementades.

L’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya assenyala que la 30a edició del festival no només servirà per “visibilitzar grans músics i projectes”, sinó també per “intentar mantenir l’activitat” aquest setembre davant la paralització generalitzada del sector, a més de reconèixer i donar suport a sales, entitats i associacions davant les “hores crítiques” que viuen.

Enguany L’Hora del Jazz ha programat Gonzalo del Val Trio Fet. Benet Palet (19 de setembre, Girona); Irene Reig Trio i Joan Fort Group (23 de setembre, Tarragona); Raquel Herreros 4tet i Smooth Trio (25 de setembre, Granollers); Carola Ortiz Trio i Néstor Giménez (26 de setembre, Sitges); Mar Serra Grup i Afro Blue (26 de setembre, Bigues i Riells); Smack Dab (26 de setembre, Girona), i Steam Quintet (26 de setembre, Vilafranca del Penedès).