El consell d’administració del Museu Memorial de l’Exili ha nomenat l’historiador Alfons Quera com a nou director de l’equipament de La Jonquera. Substitueix Jordi Font, que dirigia el MUME des de la seva creació el 2008, i el passat març va deixar el càrrec per assumir la direcció del Memorial Democràtic.

Alfons Quera assumeix la direcció del MUME amb la voluntat de continuar la tasca iniciada per Jordi Font i tot el seu equip, com ara l’aposta per la recerca i la investigació al voltant de l’exili, o l’impuls pedagògic amb visites guiades, tallers o rutes de l’exili.

El nou director també pretén seguir enfortint els lligams amb les associacions memorialistes i els municipis de la Catalunya Nord, com Argelers, Elna o Perpinyà, i continuarà potenciant la Càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona, que té com objectiu preservar el llegat de l’autor.

Alfons Quera compta amb la llicenciatura d’Història, un màster en Recerca en Humanitats i un doctorat en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura. L’historiador va ser alcalde d’Agullana (1999-2015) i diputat al Parlament (2003-2010) per ERC.