La decisió del Govern de tancar l’oci nocturn per frenar la sisena onada de la pandèmia de la covid afecta de ple sales de concerts i clubs. L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya ha manifestat la seva “incredulitat i rebuig” per unes mesures que els han agafat per “sorpresa” perquè “altre cop” no han estat consensuades. Unes mesures que “tornen a castigar la cultura i la població més jove, estigmatitzant un cop més un sector que ha demostrat que té un grau molt baix d’incidència a la pandèmia”.

En un comunicat, l’ASSAC recorda que sales i clubs han estat 19 mesos tancats i només en portaven dos oberts. “Si hi ha hagut cinc onades tot i tenir les sales tancades, per la qual cosa no vam tenir res a veure en la propagació del virus, per què la sisena se centra en el tancament d’un únic sector i la reducció de la cultura? Tornem a ser els sospitosos habituals”.

L’entitat recorda que països com Portugal o els Països Baixos han declarat confinaments totals de la població per tal de reduir els contactes de forma ràpida i eficient i així poder recuperar l’activitat el més aviat possible. En aquest sentit, denuncia que, a Catalunya, el Govern “ha considerat que l’únic sector que ha d’estar totalment tancat és el de l’oci i les sales de música i els clubs nocturns”.

Mesura ineficaç

L’ASSAC considera que aquest tancament és una mesura “totalment ineficaç i onerosa i no aconseguirà l’objectiu que es proposa”. D’entrada, perquè el públic usuari de sales de concerts i clubs en horari nocturn no arriba ni al 10% de la població total, de manera que “el 90% de la població restant seguirà treballant, agafant transports públics, i relacionant-se” tot i la reducció d’aforaments.

A més, assenyala que els joves buscaran altres llocs on socialitzar, ja sigui l’espai públic o en festes clandestines. “Les alternatives als clubs i les sales ja les hem viscut en forma de grans botellades sense cap control i amb un biaix molt agressiu, que ha estat impossible controlar per les seves dimensions”, recorda l’Associació.

Finalment, l’ASSAC denuncia que la limitació de les activitats musicals suposen “una retallada que afecta a tot un ecosistema professional format per artistes, músics, sales, tècnics, etc., que, un cop més veuen com únicament són ells els plenament afectats per les restriccions”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram