Virus Editorial, especialitzada en pensament crític i llibertari i memòria històrica, compleix 30 anys. Per celebrar l’efemèride llança quatre títols (tres novetats i una reedició) que es presenten com un resum de la tasca social i política del segell: Realisme Capitalista de Mark Fisher; Margenes y umbrales de Núria Benach i Manuel Delgado; Trabajo sexual con derechos de Gillian Abel i Lynzi Armstrong, i la reedició de Matar al chino de Miquel Fernández González, un dels llibres més populars de l’editorial.

Amb més de 300 títols publicats, la seva història està lligada al camí traçat pels moviments socials i l’esquerra antiautoritària a Catalunya i l’Estat espanyol. Virus va néixer amb la idea de convertir el llibre en “una eina per a pensar la realitat de manera radicalment crítica i que, aquesta crítica, es converteixi en una acció efectiva sobre les relacions de poder i les pràctiques alliberadores”.

Així doncs, l’aposta de l’editorial ha estat i és aprofundir en la memòria històrica, l’ecologia social, l’urbanisme, el feminisme, la crítica de la presó, el control social, la pedagogia crítica, l’antipsiquiatria o la reflexió sobre els moviments socials, amb la voluntat de “formar part d’un intercanvi fonamental i permanent amb els col·lectius i les persones que han apostat en el seu dia a dia per pràctiques confrontades amb la lògica dominant”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram