El president Quim Torra ha signat un nou decret de nomenament dels consellers i conselleres de la Generalitat davant el bloqueig del Govern espanyol, que es negava a publicar al DOGC un Consell Exeuctiu amb membres presos i exiliats. Així doncs, Lluís Puig finalment no ha estat restituït en el càrrec, i la nova consellera de Cultura és Laura Borràs, qui ja havia sonat amb força en travesses prèvies.

La nova consellera ha mostrat al seu agraïment al seu antecessor –”el conseller legítim”– i als presidents Torra i Puigdemont per la confiança. “Miraré de servir el país i la cultura amb la dignitat i la determinació que heu mostrat sempre”, va piular quan es va fer públic el nomenament.

Trajectòria

Laura Borràs i Castanyer (Barcelona, 1970) va dirigir la Institució de les Lletres Catalanes des de 2013 fins al passat gener, un cop es va incorporar com a nova diputada al Parlament, després de concórrer amb Junts per Catalunya.

Llicenciada en Filologia Catalana i doctora cum laude en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, Borràs ha estat des de fa 24 anys professora a la Universitat de Barcelona, on ha impartit Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, i des de 2007 ha dirigit el Màster en Literatura en l’Era Digital de la UB i el Grup 62.

Des de l’any 2000 ha dirigit Hermeneia, Grup de Recerca Consolidat de la Generalitat format per professors d’universitats europees i americanes, el qual estudia les connexions entre els estudis literaris i les tecnologies digitals, i ha estat guardonada per la seva trajectòria amb la Distinció de Jove Investigador de la Generalitat de Catalunya (2001-2005). També ha estat directora acadèmica de l’Organització Filològica d’Estudis Literaris i Artístics (OFELIA).

El 2012 Laura Borràs va ser comissària de l’Any Sales, Calders, Tísner organitzat per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.