La Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, l’Animac, celebra el seu 25è aniversari amb una edició híbrida: presencial a Lleida del 26 al 28 de febrer, i en línia del 25 de febrer al 7 de març. Per commemorar l’efemèride, el certamen oferirà un viatge pel passat, present i futur del cinema d’animació, reflexionant sobre el camí recorregut per aquesta mostra, la més veterana del gènere a l’Estat.

Enguany l’Animac ha programat 181 films en les diferents seccions: 9 llargmetratges, 2 migmetratges, 169 curtmetratges i 1 sèrie. A més, a Filmin hi haurà una play list amb algunes de les millors pel·lícules d’animació seleccionades en la Top List Animac 25, i que formen part del catàleg de la plataforma.

En aquesta edició les seccions habituals de l’Animac es mantenen presencialment a la Llotja i al CaixaForum de Lleida, mentre que Filmin serà la sala de projeccions en línia; YouTube el fòrum de conferències, i Instagram l’espai més informal per a trobades i xerrades els cineastes.

L’apartat professional d’Animac comptarà un any més amb la secció Incubator, on es presentaran 14 projectes en estat embrionari (dels 41 rebuts) i un panel d’experts els ajudarà a créixer. Com a novetat, enguany els projectes es presentaran en línia.