La plataforma de micromecenatge continu Aixeta ha arrencat el curs amb el llançament de la campanya #PerLaCreacióEnCatalà, que convida a fer-se mecenes. L’objectiu és fer créixer la plataforma per continuar donar suport al la creació de continguts en llengua catalana i garantir l’autogestió i les millores d’aquest projecte sense ànim de lucre.

L’Aixeta inicia una nova etapa sota la direcció del cantautor i escriptor Cesk Freixas, que aquest estiu ha rellevat l’activista Liz Castro, qui ha liderat la plataforma des de la seva creació el 2019. Freixas és creador de l’Aixeta des de 2020, i comparteix regularment els continguts amb els prop de 150 mecenes que li donen suport mes a mes.

Suport directe als creadors sense intermediaris

“La nostra societat té un gran tresor que és la cultura catalana i, els darrers anys, hem vist com l’ús del català ha anat minvant, especialment entre les noves generacions”, assenyala Freixas, tot recordant la dificultat de connectar amb aquests públics, en part per l’enfortiment dels altaveus mediàtics que promouen la creació en castellà i en anglès.

“L’Aixeta va néixer per donar suport directe als creadors, sense intermediaris. És un instrument de país i al servei de la creació en català: música, lletres, art, però també dels projectes socials i l’activisme. Una eina per fer florir la creació, gota a gota”, ressalta. Així doncs, l’objectiu de la plataforma és “conscienciar la societat dels beneficis culturals, socials i lingüístics que tindrà fer créixer el projecte.

La plataforma insta a fer-se’n mecenes (amb subscripcions que van des d’1, 3 o 5 euros mensuals fins als 10 i 25 euros) per ajudar a assegurar la viabilitat del projecte i poder executar les millores que es començaran a implementar a partir de la tardor: sistema d’objectius per als creadors, possibilitat d’habilitar comentaris i m’agrades a les publicacions, sistema d’enquestes, noves convocatòries i beques de suport a la creació, nou mecanisme de difusió dels projectes dels creadors, i noves seccions.

“Consolidant l’Aixeta, reguem tot el jardí de creació ja existent i fem crida a nous creadors perquè ofereixin els seus continguts, podent-se dedicar a crear encara més gràcies als seus mecenes amb les subscripcions mensuals”, destaca Cesk Freixas.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram