L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana organitza aquest dissabte al matí el primer seminari de gèneres fantàstics, amb el subtítol de Black Mirror o Mirall Trencat? Què aporten joves, dones i sèries a la ciència-ficció, la fantasia i el terror en llengua catalana.

D’aquesta manera, l’AELC vol donar visibilitat i generar debat a l’entorn de la literatura fantàstica en català, tal i com ja va fer recentment amb el primer seminari de teatre. L’assistència al de fantàstic s’ha tancat amb 150 inscripcions.

“Els gèneres no realistes han estat força maltractats en català, i cal revertir això perquè si no, davant el boom que han tingut al segle XXI, les noves generacions poden acabar gaudint-los sobretot en anglès o castellà, i el que ara és una oportunitat esdevindria una desatenció difícil d’explicar”, explica Ricard Ruiz Garzón, coordinador del seminari, a L’Illa dels Llibres.

El programa del seminari inclou el diàleg La quimera i els ocells, entre Margarida Aritzeta i Víctor Garcia Tur; la conversa Llamps, monstres i mites, amb Rebecca Roanhorse, i la taula rodona Teories de la capsa. Modifiquen les sèries l’escriptura de gènere?, amb Mònica Batet, Marc Pastor, Pep Prieto i Susana Vallejo.