L’assemblea general de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes ha convocat eleccions el 14 de juny per escollir la nova junta directiva. Es poden presentar candidatures fins al 17 de maig i un cop validades se celebrarà la campanya electoral del 19 de maig al 12 de juny. Les directores Neus Ballús i Judith Colell es perfilen com a candidates a presidir l’Acadèmia, segons assenyala l’ACN.

La junta electoral està formada pels acadèmics Mariona Claveria, Rosa Maria Fusté, Lluís Maria Güell, Anna Petrus i Oriol Sala-Patau.

La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, es va acomiadar de la institució en els darrers Premis Gaudí reiterant la crida perquè es destini més pressupost al cinema català. Després de vuit anys al capdavant de l’Acadèmia, la nova presidenta de l’Ateneu Barcelonès es va mostrar “molt feliç” i va agrair l’acompanyament que de les dues juntes que li han fet costat. Alhora, va reivindicar el seu llegat, en què s’han creat estudis, s’han fet contactes professionals i s’ha impulsat el cicle Gaudí, que ja ha arribat a 107 poblacions.